Uilenborden

Met een uilenbord wordt een driehoekvormig, verticaal staand schot bedoeld dat bovenop een puntdak wordt geplaatst. Vaak is dit dusdanig versierd dat het extra decoratie geeft aan de woning. Het dient ter ventilatie en voorkomt dat er inwatering kan plaatsvinden in een schuur of dak. Een uilenbord is over het algemeen opgebouwd uit twee onderdelen, namelijk een versierde balk die ook wel een makelaar wordt genoemd. Vervolgens worden doorgaans afbeeldingen van twee knobbelzwanen geplaatst, met name bij Friese uilenborden. Deze hebben een kromme hals, waarmee het geheel sierlijk wordt afgewerkt. Uiteraard zijn hier tal van varianten op te bedenken. Wilt u een mooi uilenbord plaatsen op het dak van uw woning, dan kunt u hiervoor bij B. Batema Damwoude uilenborden terecht.

Wilt u een uilenbord?

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij B. Batema. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, met een passend voorstel.

Heeft u een vraag voor ons?

Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en voorzien u graag van informatie met betrekking tot uilenborden.

Friese uilenbord

De website van uilenbord Batema kenmerkt zich specifiek door het traditionele Friese uilenbord. Deze komt uiteraard in vele varianten voor, waardoor u altijd een uniek exemplaar kunt bestellen. In de eigen werkplaats vervaardigen we diverse volkunststoffen uilenborden. Doordat deze van goede kwaliteit materiaal zijn gemaakt, kunnen ze jaren mee en kunt u duurzaam genieten van uw aankoop. Uiteraard kunt u zelf bepalen welke dikte de uilenborden moeten hebben en uit welk materiaal het moet worden gemaakt. Bij aanschaf kunnen we u informeren over de kosten die per model worden berekend.

We staan u graag tot dienst

Meer informatie kunt u opvragen door te bellen met het algemene telefoonnummer 0511 425672 of per mobiel nummer 06 10339469. Uiteraard zijn we eveneens per mail te bereiken, wanneer u mailt naar info@uileborden.nl.

WhatsApp met ons