Uilenbord laten maken

Uilenborden zijn traditionele versieringen op daken van woningen of schuren, met name in de omgeving van Friesland. Je kunt ze herkennen aan hun driehoekige vorm aan de voorgevel van het dak, waar dit samenkomt in een punt. Het betreft een rechtopstaande plaat, met een in- of uitgezaagd motief. Aan weerszijde van de punt is de gevel versierd met een decoratieve vorm. In Friesland is de traditionele decoratie de vorm van twee zwanen met gebogen hals. Deze en andere kenmerkende vormen zijn te bestellen bij Uilenbord Batema. U kunt door ons een uilenbord laten maken, waarbij we de vervaardiging geheel afstemmen op uw wensen.

Wilt u een uilenbord?

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij B. Batema. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, met een passend voorstel.

Heeft u een vraag voor ons?

Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en voorzien u graag van informatie met betrekking tot uilenborden.

Benodigde onderdelen

Een uilenbord is opgebouwd uit verschillende, kenmerkende onderdelen. Zo is er de benodigde driehoekige plaat, de makelaar ofwel pijl die uit de driehoek omhoogsteekt boven het dak uit, afdekkers en sierplanken. Om het geheel decoratief af te maken, kiest u een sierlijke vorm die aan de driehoekige plaat worden bevestigd. Deze maken het geheel compleet. U kunt bij uilenbord Batema kiezen uit kunststoffen of houten uilenborden. Deze zullen door onze deskundige vaklieden worden opgemeten en geplaatst op uw woning. U kunt vertrouwen op een uitstekende kwaliteit, aangezien met name de kunststoffen uilenborden bestand zijn tegen weersinvloeden. De uilenborden kunnen helemaal naar wens worden vervaardigd.

Maak een afspraak

Om goed helder te krijgen wat voor uilenborden u graag wenst voor uw woning, maken we eerst een afspraak. Alles kan dan worden doorgesproken, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten. Bovendien is het voor ons dan geheel bekend wat u van ons verlangt. U kunt ons bellen op 0511-425672 of 06-10339469, of mailen via info@uileborden.nl.

WhatsApp met ons