Uilenborden Drachten

Een eeuwenoude traditie als blikvanger op  uw dak met Bennie Batema nabij Drachten

Met het plaatsen van ееn van de Uilenborden van Bennie Batema nabij Drachten op uw dak, zet u een bijzondere traditie voort. Uilenborden zijn namelijk eeuwenoud en u vindt ze overal terug in het Friese, Drenthse en Groningse landschap, alswel in de Achterhoek en Twente. De prachtig uitgedoste uilenborden zijn een genot voor het oog en geven uw woning een karakteristieke of juist onderscheidende uitstraling.

Bennie Batema in Damwouden, vlakbij Drachten, heeft ervaring met het maken van uilenborden. Bennie Batema vervaardigt deze versiering van kunststof, wat als voordeel heeft dat de uilenborden wind en regen langer doorstaan en vele jaren langer mee kunnen dan hun houten collega’s.

Wilt u een uilenbord?

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij B. Batema. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, met een passend voorstel.

Heeft u een vraag voor ons?

Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en voorzien u graag van informatie met betrekking tot uilenborden.

Uilenborden in Drachten geheel naar uw smaak vervaardigd door Bennie Batema

Bennie Batema in Drachten maakt voor u het uilenbord dat gewis kan tippen aan uw smaak, omdat we luisteren naar uw wensen. U kunt het uilenbord zelf ontwerpen. De traditionele uilenborden die u terugvindt in en rondom Drachten hebben wij uiteraard ook. Verder bestaan er in Friesland zes eeuwenoude uilenborden:

  • De zuidwesthoek: de makelaar heeft een harp en in het vlieggat is een vogeltje uitgezaagd
  • Hennaarderadeel: aan de top van de makelaar prijkt een tulp, die symbool staat voor de hoop. Daaronder komt de zon en verschijnen twee halve manen, als teken van vruchtbaarheid
  • Westergo: de makelaar is versierd met een prachtig zonnerad en een klaverblad en de zwanen hebben een sierlijke lint om de hals, wat ze nog eleganter maakt
  • De uilenborden van de Kleistreek worden gekenmerkt door een tulp op de top en een zonnerad
  • De Friese Wouden hebben uilenborden op de daken die beginnen met de vorm van en glas en onderin een zandlopervorm hebben
  • De makelaar die we vinden op de uilenborden in Midden-Friesland zijn versierd met palmtakken

Uilenborden zijn een waardevolle toevoeging aan uw huis in Drachten

U ziet hoeveel uilenborden betekenen voor het landschap rondom Drachten. Wij helpen u graag verder op weg met de uilenborden. Daarvoor kunt u altijd gerust, en uiteraard geheel vrijblijvend bellen. Tot ziens bij Bennie Batema in Damwoude, voor de mooiste uilenborden voor uw woning in Drachten!

WhatsApp met ons