Uilenborden

In Friesland en omgeving is het gebruikelijk om op de daken van woningen of schuren uilenborden te plaatsen. Dit zijn rechtopstaande driehoekige vormen, met motieven die erin of eruit zijn gezaagd. Aan weerszijde van deze driehoek wordt een decoratieve vorm geplaatst. De traditionele vorm in Friesland is een zwaan met gebogen hals aan beide kanten. Deze kenmerkt de traditie het beste. Uiteraard zijn hier nog tal van varianten op te bedenken. U kunt ook heel gemakkelijk een eigen ontwerp aandragen. Uilenbord Batema zal dan alles in het werk zetten om deze vorm voor u te vervaardigen. Ook het afmeten en plaatsen van de uilenborden kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Kennis en ervaring

Uilenbord Batema heeft 25 jaar ervaring in het vervaardigen van uilenborden. U kunt daardoor rekenen op vakkundige kennis en professionaliteit, wanneer u een uilenbord laat plaatsen op het dak van uw woning. We werken voornamelijk, naast houten uilenborden, met kunststof materialen. Deze zijn van uitstekende kwaliteit en bieden een duurzaam resultaat. De kunststof is bestand tegen invloeden van elk weertype, waardoor er weinig onderhoud nodig is en het materiaal bovendien een stuk langer meegaat. Onze deskundige vaklieden weten precies hoe ze de uilenborden moeten opmeten, vervaardigen en monteren. Met trots siert de decoratie spoedig uw woning.

Maak een afspraak

Om de juiste uilenborden te plaatsen, bespreken we vooraf volledig wat de wensen zijn. Zo kunnen we het ontwerp en de aanmaak van de uilenborden hierop afstemmen. U kunt ons bereiken op telefoonnummers 06 10339469 en 0511 425672 of per mail op info@uileborden.nl.

WhatsApp met ons